Dana 26.04.2016. godine predstavnici Durmitor Sport Kampa potpisali su ugovor o donaciji i saradnji sa Ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori. Potpisivanju su prisustvovali Politički savjetnik premijera Crne Gore gospodin Milan Roćen, Kineski Ambasador gospodin Cui Zhiwei sa saradnicima i osnivači Durmitor Sport Kampa Luka Žugić i Branimir Bogdanović. 

Ambasada Narodne Republike Kine pomoći će rekonstrukciju otvorenih terena na Žabljaku kao i rekonstrukciju podloge u školskoj sali gdje se sprovode aktivnosti u sklopu Durmitor Sport Kampa. Na ovaj način dobiće se tereni i sala koji u potpunosti zadovoljavaju potrebe sportskih ekipa koje borave u kampu, a koje će djeca iz škole moći koristiti u toku školske godine za obavljanje nastavnih aktivnosti. Takođe će se povećati kapaciteti sportskih objekata na Žabljaku kako bi istovremeno veći broj ekipa raznih sportova mogle boraviti u kampu. 

Drugi dio ugovora odnosi se na jačanje saradnje između Crne Gore i Kine po pitanju organizovanja razmjene sportista i dolaska sportista i sportskih ekipa iz Kine da budu dio Durmitor Sport Kampa. Kineski Ambasador,  gospodin Roćen i predstavnici kampa, složili su se da je pravi put za razvoj Durmitora obezbjeđivanje uslova za kvalitetne sportske pripreme i jačanje za izlazak na inostrano tržište, što bi omogućilo posjetu velikog broja sportista, i iskazali su spremnost za angažovanje u tom pravcu.

Rekonstrukcija terena i sale otpočet će uskoro, dok je za jul mjesec planirano svečano otvaranje Durmitor Sport Kampa - DSC 2016, kada će Kineski Ambasador zajedno sa gospodinom Roćenom svečano otvoriti kamp.